Stralende Verhalen

Ik vond het heel fijn om bij Rosalie te zijn want ik leerde daar meer hoe ik mezelf kon zijn op een fijne manier. En hoe ik met dingen moet om gaan die ik lastig vind zoals nee zeggen, maar dat kan ik nu. Ook was het met Rosalie zelf fijn er over te praten. Ik vind dat Rosalie me echt geholpen heeft. Rosalie kan heel goed helpen met dit soort problemen, dat had ze ook bij mij gedaan. Je kan ook, als je verdrietig of juist blij bent, erover praten en dat maakt het zo fijn. Ook heb je een gevoel dat je het in vertrouwen verteld. En dat is ook zo.

Dette, 10 jaar

Onze dochter heeft in de gesprekken met Rosalie veel meer zelfvertrouwen gekregen, en dat was fijn om te zien! Ze kan nu goed verwoorden wanneer ze iets niet prettig vindt, en waarom niet. Deze vaardigheid heeft ze de laatste tijd best goed ontwikkeld. Hierdoor kan ze thuis beter aangeven als iets niet lekker loopt, maar zeker ook op school. De leerkrachten hebben dit ook gemerkt. Doordat haar zelfvertrouwen is gegroeid, vindt ze het minder nodig dat iedereen haar aardig vindt.

Moeder van Dette, 10 jaar

‘Wij zijn bij Rosalie terecht gekomen doordat ons zoontje op school confrontaties had met klasgenootjes en daar niet goed mee kon omgaan. Op het sportveld had hij vooral last van het feit dat hij niet erg goed, ik bedoel dus nauwelijks, tegen zijn verlies kan. Dit zorgde bij hem zelf voor de nodige frustraties die hij maar op één maar manier kon uiten namelijk door te gaan schelden, ruzie te maken en soms ook fysiek de strijd aan te gaan. Rosalie heeft hem in korte tijd laten inzien dat de wereld gewoon doordraait als je een spelletje verliest. Ook heeft Rosalie hem geleerd dat het oké is om soms teleurgesteld of verdrietig of boos te zijn, maar dat je zelf kunt kiezen voor de manier waarop je daarmee omgaat.

Onze zoon heeft door de hulp van Rosalie veel minder last van anderen, van conflicten of teleurstellingen. Hierdoor is hij echt meer ontspannen en ook leuker geworden voor andere kinderen. Hij ging altijd met heel veel plezier naar Rosalie toe en had zelf ook helemaal niet het idee dat hij daardoor raar of anders was. Het liefst was hij voor de gezelligheid, de leuke grapjes van Rosalie en alle toffe spelletjes wekelijks blijven gaan maar nu probeert hij het met een vijfrittenkaart op zak eerst zelf!’

Moeder van jongen van 9 jaar

Timo vond het gesprek en spel vanmiddag erg prettig. Hij zei letterlijk dat het fijn is om met iemand te kunnen praten zonder zich te hoeven schamen. ‘Rosalie is geduldig en begrijpt het.’

Timo 8 jaar, na sessie 1

Na een paar omzwervingen klopten we bij Rosalie aan voor hulp bij zogeheten opvoedproblemen bij onze zoon van 8 jaar. We begrepen vaak zijn heftige weerstand en woede niet bij voor ons dagelijkse en normale gebeurtenissen en konden hier moeilijk mee omgaan. Vanaf het eerste kennismakingsgesprek was het ons duidelijk dat Rosalie onze zoon heel goed aanvoelde en hem kon helpen met zijn angst en onzekerheid die diep in hem zaten en wij eigenlijk niet zagen. In het spel en gesprekjes wist zij deze onderliggende lagen te bespreken met onze zoon. We merken dat dit hem meer kennis en erkenning heeft gegeven over zijn eigen gevoelens. Ook heeft ze hem geleerd zijn kracht en positieve kanten te zien. Rosalie heeft hem met succes gecoacht om zelf te ontdekken wat hij in lastige situaties kan doen zonder boos te worden. En wij kunnen meer begrip tonen voor zijn gedrag.

“Ik hoef me bij Rosalie nergens voor te schamen” zei onze zoon na het eerste gesprek. Na een half jaar zien we dat hij in lastige situaties zijn ergernis en opkomende boosheid weet bij te sturen. Het lukt natuurlijk nog niet altijd. Met de door Rosalie verstrekte strippenkaart weet hij dat hij altijd bij Rosalie terug kan komen als hij daar behoefte aan heeft.

Moeder van Timo, 8 jaar

‘Via een verwijzing van de kinderarts kwamen we bij Rosalie terecht. Mijn dochter Myrthe van 6 jaar en wij, de vader en moeder. Myrthe had al twee jaar last van buikpijn zonder medische oorzaak.

Het was nog een hele zoektocht voordat we bij Rosalie terecht kwamen. We waren namelijk op zoek naar een hulpverlener die ook geschikt was om met kinderen van die leeftijd te werken. Maar Rosalie vonden wij uiteindelijk uitermate geschikt. Ze heeft de volle aandacht voor het kind, ze is integer en ze kan zich goed verplaatsen in het niveau van het kind. De praktijk is ook ingericht op kinderen: er staan allerlei spelletjes en er is veel speelgoed, zodat het stellen van een diagnose en de behandeling spelenderwijs kan worden aangeboden. “Rosalie kan goed met mij praten”, gaf mijn dochter hierover zelf aan. Hierdoor ging Myrthe altijd met plezier naar Rosalie toe. En ze vond het ook goed om over haar buikpijn te praten. Ook werden wij als ouders betrokken bij de behandeling, waardoor we zelf ook meer inzicht kregen in de oorzaak van de problemen en wat we eraan konden doen.

De klachten van Myrthe zijn inmiddels bijna weg. En belangrijker nog: ze heeft zelf inzicht gekregen in de oorzaak van haar buikpijn en wat ze er zelf aan zou kunnen doen. Zo ‘klein’ als ze is, heeft ze zich vaardigheden eigen gemaakt, die haar goed helpen.’

Moeder van Myrthe, 6 jaar

‘Je kunt kinderen niet veranderen, je kunt hen slechts de weg wijzen.’
Galileo

Praktijk Stralend

Cremerstraat 390
3532 BS Utrecht
06-17808306
rosalie@praktijkstralend.nl

Informatie en aanmelding

Voor meer informatie of een vrijblijvend gesprek kunt u contact met mij opnemen.

© 2016 Praktijk Stralend — All Rights Reserved.

DESIGNED BY STUDIO VERT