Oudercoaching

Ouderschap, een hele uitdaging! Voor velen is het ouderschap het meest waardevolle, intensiefste, emotioneelste, frustrerendste en mooiste in hun leven. Het zet van alles in beweging…. Kinderen roepen gevoelens van liefde, vreugde en vervulling op bij ouders maar ook gevoelens van angst, frustratie, zorgen, machteloosheid of onzekerheid.

Het is mogelijk dat u als ouder er behoefte aan heeft dat er iemand met u meedenkt over uw opvoedsituatie. Dit kan zijn omdat u bewuster om wilt gaan met alledaagse opvoedsituaties of omdat u vragen heeft over opvoedsituaties en dit wilt delen om tot een volgende stap te komen. Ook kan het zijn dat u het gevoel heeft vast te lopen in het contact met uw kind. Dan kan het fijn zijn als er iemand met uw mee kan denken zodat er bewustwording ontstaat in het probleem om vervolgens tot een oplossing te komen.

Oudercoaching helpt je bij het bewust worden van wie jij bent als ouder, wat al goed gaat in de opvoeding en welke kwaliteiten en vaardigheden je als ouder nog verder kunt ontwikkelen om je kinderen beter te begrijpen en begeleiden. Met als resultaat: kind en ouder zijn gelukkiger en je hebt als ouder een betere relatie met je kind.

Oudercoaching kan naast de gebruikelijke oudergesprekken tijdens de therapie en coaching van je kind plaatsvinden maar het kan ook als losstaand traject worden gevolgd.

Mijn ervaring is dat de meeste ouders aan 2 á 3 gesprekken voldoende hebben om weer met nieuwe energie en een andere kijk op hun (opvoed)situatie verder te gaan.

Bewust ouderschap

Terwijl je kind zich ontwikkelt, krijg je zelf de kans om je te ontwikkelen als opvoeder en als mens. Bewust worden van je manier van ouderschap, helpt je om je kind beter te kunnen begrijpen en te steunen tijdens de ontwikkeling, en om bewuste keuzes te maken in de opvoeding van je kind.

Bewust ouderschap betekent dat je je kind kunt helpen door bereid te zijn naar jezelf te kijken als ouder. Op deze wijze biedt het ouderschap je prachtige kansen tot persoonlijke ontwikkeling. Een gezin werkt als een systeem: het gedrag van je kind heeft invloed op jullie als ouders en andersom. Ook heeft het invloed op eventuele broertjes en zusjes.

Bewust ouderschap betekent dat je jezelf durft te vragen: Heb ik echte aandacht voor mijn kind en de situatie of reageer ik vanuit mijn verleden, mijn gewoontes en overtuigingen of mijn zorgen en verwachtingen? Wat vraagt mijn kind van mij? Vaak is ongewenst gedrag van kinderen een onbewuste reactie op de omgeving. Welke spiegels houdt dit kind de ouders of de omgeving voor? Als we de boodschap kunnen horen en als je weet hoe je daarop kunt reageren en wat je kind nodig heeft dan is het ongewenste gedrag vaak niet meer nodig.

‘Geloof in jezelf en alles wat je bent. Weet dat er diep van binnen iets zit dat krachtiger is dan ieder obstakel.’
C. Larson

Praktijk Stralend

Cremerstraat 390
3532 BS Utrecht
06-17808306
rosalie@praktijkstralend.nl

Informatie en aanmelding

Voor meer informatie of een vrijblijvend gesprek kunt u contact met mij opnemen.

© 2016 Praktijk Stralend — All Rights Reserved.

DESIGNED BY STUDIO VERT